Dränera hus Sandviken - Steg för Steg

  1. Första steget i processen är alltså att skapa dig kunskap, för att bli en bättre kund om du bestämmer dig för att anlita ett proffs. Fördelen med detta är att du kan komma överens med den entreprenör som du vill anlita om att eventuellt dela upp de olika momenten. De enklaste kan du utföra själv och de tuffare jobben kan du lämna över.
  2.  Du måste ta reda på om ditt hus redan har ett takavvattningssystem samt dränering sedan tidigare. I dessa fall behöver du inte först ansöka om ett bygglov. Skulle det dock vara så att ingen dränering har utförts tidigare och du ska utföra en nyanslutning till det kommunala vattennätet kan du behöva ansöka om detta.
  3. I steg tre startar själva processen på riktigt. Börja med att gräva ett schakt, för att därefter fortsätta med dräneringsrör, dräneringsbrunn, dagvattenbrunn, fuktsäkring, isolering och återfyllning. Här kan du själv välja vilka moment som du vill utföra. Känner du dig osäker är det alltid bättre att anlita hjälp. Kom ihåg att du har rätt till ROT-avdrag.


När är dränering i Sandviken nödvändigt?

Som förstagångshusägare kan det vara svårt att veta när det är dags för dränering. Utgå från att ditt hus behöver dräneras var 25-30 år, men var även uppmärksam på hur utrymmet i din källare känns. Om det är fuktigt, luktar fukt eller till och med mögel så är det hög tid att se över dina alternativ och anlita en entreprenör.

Hur lång tid tar en dränering att utföra?

Hur lång tid din dränering kommer att ta beror på ett flertal olika faktorer. Naturligtvis har det stor betydelse om du väljer att utföra arbetet själv eller om du anlitar en entreprenör. Utgå från att en bostad på cirka 80-120 kvm tar mellan 1-2 veckor att dränera. Andra faktorer har också väldigt stor betydelse. Om det är mycket terräng runt ditt hus får du räkna med att det kan ta ytterligare längre tid. Även omgivningarna generellt kan påverka hur lång tid det kommer ta att få din dränering klar.

Kostnadsfritt platsbesök och offerering för dränering i Sandviken

Börja med att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan kontaktar vi dig för att boka in ett personligt möte där du får träffa en av våra erfarna representanter!